Literatura húngara online
Literatura húngara online
Inici Notícies Agenda Llibres Crónicas húngaras Castellà Català
Literatura húngara online
Literatura húngara online
Literatura húngara online
Futbòl i lletres
Péter Esterházy

Balassi Institute
Literatura húngara online
Informe de lectura
Recomana aquest article als teus amics Versió per a imprimir

Zsuzsa Rakovszky

L’ombra de la serp

Autor de l’informe: Eszter Orbán

Magvetõ Kiadó • Budapest, 2002
Llengües de edició: hongarès, alemany

La publicació de L’ombra de la serp l’any 2002, va ser una autèntica sensació literària. La autora n’és Zsuzsa Rakovszky, una excel·lent poetessa, que havia estat guardonada amb els premis més prestigiosos de poesia. L’ombra de la serp n’és el primer treball en prosa, que porta el segell d’una narrativa madura, elaborada i captivadora.

El llibre, una espècie d’autobiografia fictícia, ens condueix als principis del tempestuós segle XVII, a la Hongria castigada per la dominació turca en gran part del país i per les guerres entre catòlics i protestants al nord-oest. Les ciutats són devastades per incendis, assetjaments i epidèmies. En aquest ambient fosc i amenaçador, ple de superstició i por, escriu les seves memòries l’anciana Orsolya Lehmann. Ella conta minuciosament les peripècies dels primers trenta anys de la seva vida, on abunden en secrets i passions, esdeveniments tràgics i girs insòlits. La vida de Orsolya està dominada pel terror de la saga del botxí: per a amagar un vergonyós embaràs extramatrimonial, es veurà obligada a traslladar-se a la ciutat de Sopron amb el seu pare, que es converteix, i no només als ulls del món, en el seu marit. A partir d’aleshores, a la vida d’Orsolya, convertida en malson, suceeixen encalçaments, assassinats, proves de fugida, fins el moment en què un dia aconsegueix escapar-se de la casa del seu pare amb un metge, amb el qual passarà la resta de la seva vida.

La fascinadora novel·la de Zsuzsa Rakovszky presenta, entre bastidors històrics, les penes i passions d’una dona jove, sotmesa a l’atzar del destí, i parla magistralment de qüestions humanes eternes, com l’amor i l’odi, la dependència sentimental, la mentida, el pecat i el remordiment.


Cercar

Edita la Fondació Hongaresa del Llibre Copyright © LHO, 2007