Literatura húngara online
Literatura húngara online
Inici Notícies Agenda Llibres Crónicas húngaras Castellà Català
Literatura húngara online
Literatura húngara online
Literatura húngara online
Futbòl i lletres
Péter Esterházy

Balassi Institute
Literatura húngara online
Notícies
25 / juny / 2010
Una de les cites destacades del festival d’Alcalá és l’estrena de la companyia hongaresa “Teatre Örkény” amb l’obra “El príncep d’Homburg”, versió d’una de les obres més emblemàtiques del autor romàntic alemany, Heinrich Von Kleist. Dirigida per András Dömötör, l’obra recrea un episodi de la Guerra dels Trenta Anys. Teatre Salón Cervantes. Dijous, 1 de juliol i divendres, 2 de juliol, a les 21:00 hores.
24 / juny / 2010
“PhotoEspaña”, el Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals, és un dels majors fòrums internacionals de la fotografia el prestigi del qual ha estat reconegut pels crítics més importants. Cuenca serà seu de PhotoEspaña per quarta vegada acollint aquest any “OpenPhoto”, una selecció d’exposicions proposades per ambaixades i institucions estrangeres. Aquesta iniciativa convertirà la ciutat, entre el 11 de juny i el 25 de juliol, en un punt de trobada internacional, amb participants com Alemanya, França, Mèxic, Plataforma Cultura Centreeuropea, Polònia, Portugal, Romania i Regne Unit. A la Plataforma Cultura Centreeuropea participen els fotògrafs hongaresos Anna Fabricius i Tamás Dezsõ T.
22 / juny / 2010
Márta Sebestyén és una dels quasi 40 músics que participaran en el festival “Europa en viu 2010” (23-26 de juny), un laboratori musical promogut per la Presidència espanyola de la UE i emmarcat en el Trio de Presidències, el qual formen Espanya, Bèlgica i Hongria. La convivència entre els grups i artistes procedents dels tres països tindrà lloc al Real Sitio de San Ildefonso (Segòvia), els dies 23, 24 i 25 de juny, on s’organitzaran intenses sessions de treball i confrontació musical en les dues seus seleccionades: Casa de las Flores y Real Fábrica de Cristales. Els assajos seran oberts al públic entre les 19.00h i 21.00h. Les conclusions artístiques d’aquesta gran trobada i intercanvi cultural es mostraran el dissabte, 26 de juny en la Puerta del Ángel de Madrid, on es fara un gran concert amb tots els músics participants. El concert és gratuït fins a completar aforament (19.00h). Hongria, per la seva banda, suma al programa la veu de la cantant Márta Sebestyén, la música de “Muzsikás”, el grup de jazz contemporani “Plastic Septet” i un grup en l’art del qual s’imposa la música festiva, gitana i balcánica, “Cimbaliband”, dirigit pel cimbalista Balázs Unger. El festival, al mateix temps serveix per a clausurar la programació cultural organitzada amb l’ocasió i per la Presidència espanyola de la UE.
22 / juny / 2010
Exposició de fotografies de l’artista hongarès, László Moholy-Nagy, en el Círculo de Bellas Artes de Madrid, entre el 1 de juny i el 29 d’agost de 2010. László Moholy-Nagy (Bácsborsárd, 1895 – Chicago, 1946) és una figura imprescindible de l’escenari artístic de començaments del segle XX. Aquest creador hongarès és conegut per les seves incursions en la fotografia i la pintura, però també va experimentar en els camps del teatre, el cinema o el disseny, a més d’exercir la docència en l’escola alemanya de la Bauhaus. En l’obra de Moholy-Nagy es pot percebre un delicat ús del color, fruit de l’aplicació dels seus plantejaments teòrics sobre la llum. Mitjançant més de dues-centes obres, fotografies, pel·lícules i elements de disseny, “L’art de la llum” vol ser una oportunitat per a reflexionar sobre el seu ampli llegat artístic i teòric, així com sobre l’abast de la seva influència més enllà del seu temps. Després de presentar-se a Madrid, aquesta mostra viatjarà posteriorment al Martin-Gropius-Bau berlinès i al Museu de Fotografia de L’Haia. HORARIO: de dimarts a dissabtes de 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00. Diumenges i festius de 11:00 a 14:00. Dilluns tancat.
19 / juny / 2010
El grup “Ocho Macho” de Szombathely (Hongria) tocarà en la Sala Taboo de Madrid com a convidat del grup “Oferta Especial” el 19 de juny. El propòsit de la invitació és que el grup acaba d’estrenar la seva cançó sobre el famós futbolista hongarès, Ferenc Puskás. (http://direct.cls.hu/Radioknak/VuitMascle-Pancho.wav) Data: 19 de juny de 2010, a les 21.00. Lloc: Sala Taboo, c/San Vicente Ferrer 23., Madrid. Entrada: 7 euros.

Recomana aquest article als teus amics Versió per a imprimir


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 Següent


Cercar

Edita la Fondació Hongaresa del Llibre Copyright © LHO, 2007